Spring til indhold

Det går fortsat fremad med at få flere kvinder i de statslige bestyrelser

15.12.2016  16:31
Udviklingen i andelen af kvindelige bestyrelsesmedlemmer i statslige institutioner går den rigtige vej. Det viser en ny rapport om kønssammensætningen i statslige institutioner og virksomheder.

”Jeg er tilfreds med, at der nu er 82 pct. af de statslige institutioner, der har fastsat måltal og at halvdelen af de statslige institutioner har en ligelig sammensætning i deres bestyrelser. Rapporten viser, at vi kan rykke os i den rigtige retning uden tvang eller kvoter, selv om det kræver, at vi har tålmodighed. Vi kan ikke ændre kulturen fra den ene dag til den anden, og derfor skal vi fortsat arbejde for at få alle talenter i spil,” siger minister for ligestilling og nordisk samarbejde Karen Ellemann.

Baggrund

Den danske model for flere kvinder i bestyrelser forpligter alle statslige institutioner og virksomheder til at arbejde for at få en ligelig fordeling af køn i deres bestyrelser. Det lever halvdelen af de cirka 1050 statslige institutioner og virksomheder op til i dag, viser en ny rapport. Det er en lille fremgang på 1 procentpoint i forhold til sidste år. De institutioner, der endnu ikke er i mål, går i gennemsnit efter, at 40 procent af bestyrelsesposterne er besat af kvinder. Rapporten viser også, at 82 procent af de statslige institutioner, der er omfattet af reglerne i den danske model, har fastsat måltal for kønssammensætningen i deres bestyrelse mod 79 procent sidste år.

Den danske model for flere kvinder i bestyrelser har nu fungeret i tre år. Der vil blive foretaget en samlet evaluering af ordningen og dens effekter i 2017.

Hovedpunkter i den nye undersøgelse:

  • Halvdelen af de statslige institutioner har allerede en ligelig kønssammensætning i bestyrelsen
  • De 10 statslige aktieselskaber har i gennemsnit 30 procent kvinder i bestyrelsen.
  • 82 procent af de øvrige indberettende institutioner har opstillet et måltal
  • Det gennemsnitlige måltal for kvinder i statslige bestyrelser er 39,9 procent.
  • 61 procent af de forpligtede statslige institutioner har udarbejdet en politik for kønssammensætningen i den øvrige ledelse

  Læs undersøgelsen

Yderligere oplysninger: Dorte Eltard, specialkonsulent, telefon 22688474Seneste nyt

  Se alle